Broer vrijgelaten activist; Blijheid en tranen!

Een Riffijnse Nederlander wiens broer bij de elf vrijgelaten activisten van Oukkacha hoort zegt het volgende tegen ArifNews;

Een gevangene (naam wordt weggelaten voor veiligheidsredenen) belde mij uit Oukkacha-gevangenis en vertelde mij dat mijn broer en tien anderen een half uur geleden vrij werden gelaten. Hij zei tegen mij ”mijn felicitaties aan jullie en vooral jullie moeder”.

Ik was blij en de tranen bleven stromen. Mijn moeder liet vreugdekreten (djwaroe) los, evenals de buren en buurtbewoners. Iedereen is blij en iedereen hoopt dat de rest van de activisten snel vrij komt.

De broer van de activist zegt dat de strijd doorgaat totdat alle activisten vrij komen.

 

Een Belgische Riffijn die zich op dit moment in Imzouren bevindt, stuurde tien minuten geleden het volgende;

Terwijl de meeste bewoners in de provincie Al Hoceima bezig waren met de voorbereiding van het offerfeest van morgen zijn ze verrast met de vrijlating van een aantal politieke gevangenen nav de Riffijnse volksbeweging.

Het hoofdonderwerp wordt de opvolging van wie wel/niet vrijgelaten is, het offerfeest is een bijzaak geworden.

De taxi van de pas vrijgelaten activist Talhaoui wordt continu gestopt door de burgers, ze omhelzen hem, de activisten scanderen de slogan ‘Lmo3ta9al laka mina alf ta7iya’ (gedetineerde je krijgt van ons duizend groeten). Ondertussen is er een mars in de wijk chaabi gestart… Het zijn spannende tijden, de families van de politieke gevangenen wachten af… Leve het verzet!