Brusselse influencer gedrogeerd en verkracht in Marokko

Afgelopen augustus werd de Brusselse influencer Dounia, met 115.000 instagram-volgers, gedrogeerd en verkracht tijdens haar vakantie in Marokko.

Dounia deed haar verhaal aan de Belgische Franstalige dagblad La Dernière Heure. ‘Ik arriveerde 31 juli in Marokko. Samen met mijn twee zoons verbleef ik in een hotel in Mohammedia, op dertig minuten rijden van Casablanca. Twee dagen later kwam er een homovriend uit Spanje bij me’, vertelt de Brusselse.

Dounia ging op drie augustus samen met haar homovriend naar een villa om vijf Marokkaanse influencers te ontmoeten. ‘Deze mensen zijn zeer bekend op sociale media in Marokko, ze hebben tussen de 700.000 en een miljoen volgers’, voegt ze toe. Twee andere meisjes die zouden komen zijn uiteindelijk niet komen opdagen.

Dounia zegt drugs te hebben gehad in haar drank. Zij werd verkracht en werd pas wakker in de middag. Haar homovriend uit Spanje bevestigt dat en zegt dat hij haar tevergeefs wakker probeerde te maken om uit de villa te vluchten. Hij zegt dat hij geslagen werd in de villa.

Dounia zegt ook dat ze bestolen werd. Ze verloor 3.500 euro en 1.200 dirham die ze in haar tas had, schrijft Echourouk die het bericht overnam van La Dernière Heure.

Echourouk meldt dat Dounia een klacht heeft ingediend en dat ze geld moest lenen van haar familie omdat de procedures duur waren. Het kostte ook veel tijd waardoor haar kinderen ruim een maand school moesten missen.

‘Dounia zegt dat de Marokkaanse politie niet wilde samenwerken en dat de influencers die ze heeft aangeklaagd geld hebben en politie omkopen. De Brusselse zegt dat ze geïntimideerd werd waardoor ze gedwongen was haar account op Instagram – haar inkomstenbron – te verwijderen’, voegt Echourouk toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.