CCME-lid Najat Belkacem krijgt Marokkaanse prijs waar Aboutaleb erevoorzitter van is

Abdeslem Bouteyeb maakt bekend dat de voormalige Franse minister Najat Vallaud-Belkacem de prijs heeft gewonnen van zijn vereniging ‘Centre for Shared Memory ‘. De prijs zal uitgereikt worden op 15 november bij de opening van het filmfestival van Nador. Ironisch, want de stad en de provincie Nador beschikken over geen enkele bioscoop.

Abdeslem Bouteyeb is de handlanger van het Marokkaanse regime die in 2018 de Nederlandse ambassade had opgelicht voor 40 duizend euro. Er kwamen toen schriftelijke vragen aan de college over de mogelijke betrokkenheid van de burgemeester Ahmed Aboutaleb. De laatste ontkende alles, zelfs zijn vriendschap met Abdeslem Bouteyeb.

Vorige maand, bleek echter dat ‘de Marokkaanse patriot’ Aboutaleb in de watten werd gelegd door onder andere Boutayeb. Ook andere handlangers van het Marokkaanse regime schonken cadeaus aan de Rotterdamse burgemeester.

Tijdens het aanreiken van zijn prijs aan Aboutaleb, benadrukte Bouteyeb onder meer zijn vriendschap met de burgemeester omwille van zijn betrokkenheid als erevoorzitter bij vereniging ‘Centre for Shared Memory ‘. Bouteyeb prees de burgemeester ook voor standvastig staan aan de kant van Marokko.

‘Ahmed is de erevoorzitter van onze prijs die we jaarlijks door het Centre for Shared Memory aan internationale mensenrechten- en politieke figuren uitreiken. Hij is degene die ons helpt met ideeën en contacten. Ook is hij de man die onpartijdigheid en juridische diepgang van de prijs garandeert’, aldus zijn vriend Abdeslam Bouteyeb.

Najat Vallaud-Belkacem, schapenherder in Nador voor ze vertrok naar Frankrijk, is lid van ”Conseil de la communauté marocaine à l’étranger” (CCME), migrantenraad van de koning Mohamed 6. Zij is ook docente aan de Mohammed VI Polytechnische Universiteit van Benguerir. Een van de studenten van de universiteit die gefinancierd wordt door OCP is de kroonprins Hassan Alaoui.

Najat Vallaud-Belkacem maakt deel uit van de groep belangenbehartigers van Mohamed 6 in Frankrijk. Samen met een andere voormalige minister, Rachida Dati, die nu vervolgd wordt voor corruptie. Journalist Ali Amar noemde haar een spion die prominente figuren binnen de Franse Socialistische partij voor Marokko rekruteert.

De prijs van Bouteyeb en Aboutaleb aan Najat Vallaud-Belkacem is de zoveelste poging van Rabat om haar invloedrijke contacten in Europa te paaien. In een tijd waarin het regime met verschillende conflicten -Spanje, Duitsland, EU en Algerije- te maken heeft, zijn de belangenbehartigers van Mohamed 6 een welkome partner.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.