Cementverkoop daalt met 1/5 door slecht presterende vastgoedsector

De daling van de appartementenverkoop brengt de activiteit in de cementsector terug tot een recordniveau, melden de media waaronder het regimegezinde Hespress.

Gegevens die zijn vrijgegeven door de cementindustrie toonden een aanzienlijke daling van de verkoopactiviteit van alle soorten cement vanwege de negatieve impact van een reeks factoren. De belangrijkste factor is de achteruitgang van de prestaties van de vastgoed- en appartementsmarketingsector.

Uit gegevens die zijn vrijgegeven door de beroepsorganisaties van de cementindustrie en het ministerie van Financiën, blijkt dat de cementverkoop in de periode tussen januari en juli 2020 met bijna 20 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Het coronavirus verergerde de crisis in de vastgoed- en bouwsector, die voor 14 procent bijdroeg aan de nationale economie. De bouwsector creëerde een miljoen vaste en seizoensbanen voor arbeiders, van wie de meesten niet zijn geregistreerd bij het ‘Caisse nationale de sécurité sociale’ (sociale zekerheidsstelsel).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.