Centrale Danone trekt zich terug van de beurs van Casablanca

Central Danone, dat actief is in de voedingsindustrie, maakt bekend zich terug te trekken van de Casablanca Stock Exchange.

Het besluit werd genomen tijdens een bijeenkomst van de raad van bestuur op 2 december.

Als verklaring wijst het Franse bedrijf naar het kleine aantal genoteerde aandelen op de beurs zwakke handel daarin.

In 2018 kreeg Danone Centrale te maken met een boycot als gevolg van de stijgende prijzen en zag haar omzet dalen met ruim een kwart. De Franse inlichtingendiensten voerden toen een uitgebreid onderzoek uit naar de boycot en kregen daarbij hulp van de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Het bedrijf begon zijn activiteiten in 1949 onder de naam Centrale Laitière. Na het vertrek van het Franse leger in 1956 werd het eigendom van het Allawitisch koninkrijk. In 1981 ”schonk” de staat het aan ONA (het huidige SNI), een jaar nadat Hassan II de belangrijkste aandeelhouder van de holding werd in 1980.

In 2012 verwierf het Franse bedrijf Danone 37,8% van het kapitaal van Centrale Laitière van SNI (voornamelijk eigendom van de Allawieten) en op 3 november 2014 steeg haar aandeel tot 90,7% van het kapitaal. In 2018 had Danone 99,7% van de aandelen in handen. In oktober 2015 veranderde het bedrijf van naam en werd het Centrale Danone.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.