Chabab Rif speelt zonder publiek vanwege de Riffijnse volksbeweging

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om de wedstrijd van Chabab Rif Al Hoceima en Raja Casablanca te laten spelen zonder publiek. Volgens het Marokkaanse regime is dat een voorzorgsmaatregel omdat twee jaar geleden rellen ontstonden na een wedstrijd van Chabab Rif met Wydad Casablanca.

”Om vernielingen, plundering van zaken en aanvallen op burgers te voorkomen hebben de autoriteiten van Al Hoceima besloten om de wedstrijd morgen te laten spelen zonder publiek”, staat er op Altpresse te lezen. Een belachelijk excuus van het Marokkaanse regime omdat het hier om Raja gaat en niet om Wydad. Bovendien waren de vernielingen van Wydad-hooligans in 2017 onder het toeziend oog van de Marokkaanse repressietroepen, burgers die bescherming zochten bij de politie werd hen verteld die bescherming te zoeken bij Nasser Zefzafi die toen nog vrij was. Sindsdien heeft Chabab Rif meerdere Marokkaanse voetbalclubs thuis ontvangen zonder problemen.

De echte reden voor het weigeren van het publiek was het protest van eergisteren na het einde van de wedstrijd tussen Chabab Rif en Fath Rabat. Het publiek stroomde het stadion uit en scandeerde leuzen van de Riffijnse volksbeweging evenals leuzen voor de vrijlating van de Riffijnse activisten in de verschillende Marokkaanse gevangenissen.

ArifNews kreeg gisteren een telefoon van bron dichtbij de harde kern van de supporters (ultras) van Chabab Rif. De Ultras wisten gisteren al dat het Marokkaanse regime geen publiek zal toelaten, iemand van de club vertelde hen dat. Volgens onze bron komt dat omdat er voorbereidingen waren om na de wedstrijd een massademonstratie en mars te houden. Onze bron zei dat ook de ultras van Raja Casablanca bereid waren deel te nemen aan de demonstratie.

”In het stadion gaan we het bekende ‘dalmoni fi bladi’-liedje van Raja supporters zingen en na de wedstrijd gaan we met zn allen demonstreren. Als Raja-supporters zich mengen met ons zullen de repressietroepen geen geweld gebruiken omdat ze niet weten wie van Raja is en wie van Chabab is”, legde onze contactpersoon hun plan uit voor zij het nieuws kregen dat het regime geen publiek zal toelaten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.