CIH Bank negeert klant wiens spaargeld ‘verdween’ (video)

Een dagloner die 35 jaar heeft gespaard om een huis te kunnen bouwen is vorige maand al zijn spaargeld kwijt geraakt.

De dagloner zegt dat er 170.000 dirham (+/- 17.000 euro) van zijn bankrekening werd gehaald.

Het slachtoffer zegt dat het bedrag in een half uur van de rekening werd gehaald. Hij vindt het vreemd omdat hij zelf twee dagen moet wachten als hij een bedrag van boven de drieduizend euro wil.

De dagloner diende een klacht in bij de bank maar hij werd genegeerd. Volgens de bank is hij slachtoffer van fraude en zij kunnen hem niet helpen.

Het slachtoffer vermoedt dat hij opgelicht is door de medewerkers van de bank. Volgens hem weet niemand hoeveel geld hij op de bank heeft behalve de medewerkers. De dagloner zegt ook dat de bank hem geen camerabeelden wilde laten zien.

Het slachtoffer zie tegen de media dat hij ruim twee weken van de kast naar de muur wordt gestuurd. De dagloner verblijft hierdoor in de stad en heeft zijn werk achtergelaten en lijdt honger in de hoop achter te komen wie zijn spaargeld heeft gestolen.

De man is niet te spreken over hoe hij behandeld wordt door de bank. ‘Alsof ik uit de lucht ben gevallen en geen Marokkaan ben, ik heb geen rechten in Marokko’, zei hij tegen de media.

De dagloner heeft inmiddels aangifte gedaan en ook daar kreeg hij te horen dat het een inside job moet zijn.

Het slachtoffer zei dat hij 35 jaar lang heeft bezuinigd en gespaard om een huis te bouwen voor zijn gezin in Souss. ‘Het enige wat ik wil is mijn spaargeld terug’, benadrukte hij.

De video waarin hij zijn verhaal vertelde ging viraal op sociale media. Dat heeft hem geholpen want hij werd opgeroepen door de politie. Hij kreeg te horen dat hij binnenkort zijn spaargeld terug gaat krijgen. Omdat zijn zaak het gespreksonderwerp op sociale media is geworden is ook de omgang van de bank met het slachtoffer veranderd in een poging de imagoschade te beperken.

CIH Bank S.A. (Crédit immobilier et hôtelier) is een Marokkaanse bank dat eigendom is van de Caisse de dépôt et de gestion (CDG), een financiële instelling in eigendom van de Marokkaanse staat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.