Colombia weerspreekt Marokkaanse berichtgeving over Westelijke Sahara

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is met een verklaring naar buiten gekomen om haar standpunt over de Westelijke Sahara te verduidelijken.

De verklaring is een antwoord op de propaganda die verspreid werd door Marokkaanse media, gecontroleerd door Rabat, evenals trollen van de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Volgens de media van het regime heeft Colombia de annexatie van de Westelijke Sahara door de Allawieten erkend omdat het een consulaat wil openen in dat gebied. De media en trollen van de Marokkaanse inlichtingendiensten spraken over ‘een overwinning van Bourita en Mohamed 6′ en ‘een klap in het gezicht van Algerije’.

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weersprak dit tegen en noemde het ‘foutieve interpretaties’. In de verklaring staat: ‘Geconfronteerd met foutieve interpretaties die door sommige media zijn gepubliceerd, wordt opnieuw bevestigd dat Colombia zijn historische standpunt handhaaft om de verschillende resoluties van de Veiligheidsraad te steunen, waarin de inspanningen van Marokko in de zoektocht naar een politieke, pragmatische, realistische en duurzame oplossing voor dit geschil worden erkend, onder de exclusieve auspiciën van de VN.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het fout is om de woorden van de vicepresident verkeerd te interpreteren. Volgens het ministerie is de uitbreiding van de consulaire bijstand naar de Westelijke Sahara bedoeld om de Colombianen beter te dienen. Het ministerie benadrukt dat de consulaire bijstand een administratieve handeling is en dat het niks te maken heeft met de erkenning van de soevereiniteit.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.