Confrontatie tussen kiezers en veiligheidsdiensten in Guelmim (video)

Vanmiddag liet de politicus Abderrahim Bouaida via social media weten dat hij een sit-in ging houden tegen de fraude die hem zijn parlementszetel heeft gekost.

Abderrahim Bouaida beschuldigde de Wali van Guelmim, aangesteld door Mohamed 6,  van fraude in het voordeel van zijn tegenstander die lid is van de partij RNI, wiens voorzitter Abdelaziz Akhannouch is. De laatste is een vriend en trouwe dienaar van de koning Mohamed 6.

De politicus riep zijn aanhang op aan te sluiten bij de sit-in voor het Wilaya-gebouw om te protesteren tegen deze fraude.

Zo’n uur geleden braken confrontaties uit tussen de aanhang van Abderrahim Bouaida en de repressietroepen die arriveerden om de de sit-in uit elkaar te verdrijven.

Ondanks het geweld, fraude en omkopingen hebben de VS en Europa de verkiezingen geprezen. Opvallend is dat de woordvoerder van de Europese waarnemersdelegatie Alberto Ribolla is. De Italiaan is lid van de populistische partij ‘Lega per Salvini Premier’ die opgericht werd door Matteo Salvini. De Italiaanse media berichtten twee jaar geleden dat hij en zijn toenmalige woordvoerder Gianluca Savoini 150 duizend euro kregen van Mohamed Khabbachi. De laatste is een voormalig algemeen directeur van het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse en eveneens de man die door Mohamed VI is belast met de lobby-activiteiten in Europa. (Lees hier meer over)

Lees ook:

Stembussen gestolen in Al Hoceima (video’s)

Valse volmachten Europese Riffijnen gebruikt bij Marokkaanse verkiezingen

Schijnverkiezingen in Marokko: geweld, smeergeld en fraude (video’s)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.