Coronapatiënten in Taza protesteren tegen verwaarlozing (video)

Verschillende video’s van woedende coronapatiënten gaan sinds gisteren viraal op sociale media. In de video klagen de coronapatiënten in het Ibn Baja-ziekenhuis in Taza over de verwaarlozing.

De patiënten zeggen dat ze opgesloten worden zonder enige vorm van medische bijstand. Alle patiënten die aan het woord kwamen in de video bevestigen dat ze geen bezoek krijgen van de arts. Een van de patiënten zegt dat zijn medicijnen al vier dagen op zijn.

De mensen protesteren tegen de erbarmelijke toestand waarin zij opgesloten worden en eisen hun vrijlating. ‘Wij krijgen hier enkel brood en chloroquine’, zegt een van de vrouwen die eraan toevoegt: ‘wij willen levend naar onze huizen gaan en niet in lijkzakken’.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nog niet gereageerd op de video’s. Het regime wordt vaak gedwongen te reageren op dit soort video’s wanneer ze massaal worden gedeeld op sociale media. Het antwoord komt vaak in de vorm van ontkenning en af en toe wordt een ‘uitgebreid onderzoek’ beloofd.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde gisteren het hoogste aantal coronadoden sinds de uitbraak van het virus. Volgens de officiële cijfers zijn 43 doden in 24 uur geregistreerd.

Lees ook: Moeder smeekt dochter haar te redden uit ziekenhuis (video ondertiteld)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.