Coronasituatie in Tanger verergert

In het licht van de aanhoudende dubbelzinnigheid van de epidemiologische situatie in Tanger en het feit dat het ministerie van Volksgezondheid de resultaten van een onderzoek naar de aard van het virus in de stad niet openbaar heeft gemaakt, heeft de regio Al Hoceima-Tetouan-Tanger gisteren 119 nieuwe gevallen geregistreerd van de 302 gevallen in Marokko.

Volgens de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid zijn 110 bestemmingen hiervan in de stad Tanger geregistreerd, 6 gevallen in Larache, twee gevallen in Fahs-Anjara en 1 geval in Castellenjo-Rincon, meldt Hespress.

Medische bronnen uit de stad Tanger waarschuwen dat de medische sector in de stad voor de uitbraak van het coronavirus tekorten leed en dat de situatie verergerd werd door het virus. De medische infrastructuur van de stad kan het aantal patiënten niet meer aan. Op sociale media gaan al dagen foto’s rond van patiënten die op de grond liggen buiten het ziekenhuis omdat de laatste overvol is.
Het laatste verklaart misschien waarom van de zeven coronadoden gisteren vijf daarvan in de stad Tanger zijn geregistreerd. De twee andere doden zijn in de stad Casablanca geregistreerd.

De voorzorgsmaatregelen in Tanger zijn aangescherpt. De stad Tanger telt een groot aantal arbeiders uit verschillende streken van buiten de regio. Deze arbeiders mogen de stad niet verlaten om het offerfeest te vieren met hun families. Dit besluit kan gezien worden als een indicatie dat het regime de stad Tanger beschouwt als een coronahaard.

Casablanca en Tanger die over grote aantallen fabrieken beschikken, die door mochten werken van het regime, werden het zwaarst getroffen. De fabrieken in deze steden en elders zijn coronahaarden die verantwoordelijk waren voor een groot deel van de besmettingen.

Deze week hebben de inwoners van Tanger woedend gereageerd op de Marokkaanse minister van Volksgezondheid die tijdens een persconferentie over corona Tanger niet bij naam noemde. De minister Khalid Ait Taleb verwees naar Tanger met ‘die stad in het noorden‘.