Coronavirus bereikt gevangenissen waar activisten vastzitten!

Het Marokkaanse gevangeniswezen heeft gezegd dat er coronagevallen zijn geregistreerd in nieuwe gevangenissen.

In een van de gevangenissen van Tanger (lokale gevangenis) zijn drie gevangenen en twee ambtenaren positief getest. Volgens de Marokkaanse krant Assabah werden zeven ambtenaren getest, waarvan twee het coronavirus bleken te hebben. Dezelfde krant zegt dat er tien gevangenen werden getest, 30% daarvan bleek het coronavirus te hebben.

Het Marokkaanse gevangeniswezen meldt ook dat een coronageval is geregistreerd in de gevangenis Bourkaiz in Fes. Ook de gevangenis Ras Lma in Fes, waar onder meer Nasser Zefzafi wordt vastgehouden, is een coronabesmetting geregistreerd.

Mensenrechtenactivisten en families van de politieke gevangenen waarschuwen dat hun dierbaren in gevaar zijn en eisen de onmiddellijke vrijlating van de activisten.

Het coronavirus heeft zich verspreid in verschillende Marokkaanse gevangenissen. In de gevangenis van Ourzazate zijn 269 coronabesmettingen geregistreerd, 207 daarvan zijn gevangenen.

De Allawiet Mohamed VI heeft begin deze maand gratie verleend aan 5.654 gevangenen waaronder jihadisten, een moordenaar en een mishandelaar. Mohamed VI heeft geen gratie verleend aan de Riffijnse politieke gevangenen ondanks de oproepen van onder meer Amnesty en een VN-werkgroep.

Lees ook: Echtgenote coronapatiënt waarschuwt voor een ramp