Crimineel die hand van een vrouw afhakte vrij door koninklijk pardon (video)

Sinds gisteren circuleert een video op sociale media. In de video, die gepubliceerd werd door een Marokkaanse mensenrechtenvereniging, komt een vrouw uit Casablanca aan het woord, de vrouw zegt het slachtoffer te zijn van een crimineel die vrij is gekomen door de gratie van de Allawiet Mohamed VI.

De vrouw zegt dat ze onderweg was naar het ziekenhuis toen de crimineel haar hand afhakte. Dader werd toen veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en een vergoeding van 300.000 dirham (+/- 28.00 euro). De vrouw heeft echter geen vergoeding gekregen, zij werd verteld dat de dader in plaats van de vergoeding te betalen hij negen jaar gaat vastzitten.

De vrouw zegt geschrokken te zijn toen ze hoorde dat de crimineel na enkele jaren vrij kwam door een koninklijk pardon. De vrouw vraagt de Allawiet Mohamed VI hoe hij dit heeft kunnen doen.

De huilende vrouw zegt af te willen van de Marokkaanse nationaliteit en dat de Allawiet Mohamed VI haar onrecht heeft aangedaan.

Veel gebruikers van sociale media zeggen dat de vrouw binnenkort met een tweede video gaat komen waarin ze excuses aanbiedt. Het is niet de eerste keer dat critici onder druk worden gezet door het regime om excuses aan te bieden voor hun kritische video’s.

De Allawiet Mohamed VI heeft eergisteren gratie verleend aan 5.654 gevangenen, geen enkele politieke gevangene, journalist of blogger werd vrijgelaten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.