Criminele ambtenaar Khalid El Bachrioui staat boven de wet in Al Hoceima

De voortvluchtige Khalid El Bachrioui, die vier jaar moet uitzitten in Nederland maar een publieke functie bekleedt in Al Hoceima, is weer in opspraak geraakt.

Dit keer hebben de Marokkaanse autoriteiten in Al Hoceima een actie georganiseerd waarbij de stranden bevrijd werden van illegale verhuur van parasols en tafels. De actie werd in eerste instantie verwelkomd, maar later bleek dat Khalid El Bachrioui uitgezonderd werd.

De handlanger van het Marokkaanse regime bezet een compleet strand (Matadero) in de stad Al Hoceima. Hij heeft daar onder meer een hotel (Amir Plage) gebouwd en de rest van het strand heeft hij bezet met parasols en tafels.

Khalid El Bachrioui kwam deze week ook in opspraak omdat het gebouw waarin de Marokkanen hun tenten hebben opgeslagen van hem is. Buurtbewoners zeggen dat hij en een commissaris het gebouw bezochten nadat de inwoners een klacht hadden ingediend. El Bachrioui en de commissaris zouden een kort gesprek hebben gehad waarna de crimineel een schouderklop kreeg van de Marokkaanse commissaris. Dit versterkt de vermoedens van een deel van de inwoners die beweren dat de criminelen en zwervers, die voor enorme overlast zorgen in Al Hoceima, gehaald worden door de Marokkaanse autoriteiten in samenwerking met lokale handlangers.

Lees ook: 

Khalid El Bachrioui: Gevlucht uit Nederland en beschermd door Marokko (video)

Kritische burger mishandeld door criminele ambtenaar in Al Hoceima (video)

Link naar de volledige documentaire (bij settings zijn Engelstalige en Arabischtalige ondertitelingen beschikbaar)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.