Daniël Termont wordt belangenbehartiger van Marokko in België

Daniël Termont, twaalf jaar lang burgemeester van Gent, is sinds vorige maand Ereconsul van het Allawitische koninkrijk in België.

De socialist werd in 2014 verkozen tot de top 3 beste burgemeesters van de wereld. De charmante burgervader is momenteel ook voorzitter van Publigas, een holding in de aardgassector.

Ereconsul van het despotische koninkrijk der Allawieten word je niet zomaar, deze bedenkelijke eer krijg je omdat je al langer goede banden onderhoudt met het land. Het regime in Rabat probeert haar reputatie in België weer te verbeteren na de schade die het opliep door de Riffijnse volksbeweging en onlangs het verhaal van de Belgische staatsburger Ali Aarass die verkracht en gemarteld werd in de Marokkaanse gevangenissen.

Een salonsocialist als Daniël Termont kan daarbij goed van pas komen, vooral omdat de Belg geen onbekende is van de Marokkaanse ambassadeur Mohammed Ameur. Als burgemeester van Gent had Daniël Termont al goede contacten met de Marokkaanse ambassade, zo was hij ook te gast op een bijeenkomst van de Marokkaanse ambassade in april 2017, waar hij als spreker uiteraard Marokko bewierookte, de banden aanhaalde met de dictatuur en thee dronk met Mohammed Ameur.

De Marokkaanse ambassadeur kan wel gebruik maken van een blanke belangenbehartiger van het Allawitsiche despotisme in België. Ameur was vorige maand genoodzaakt zelf op te treden na een documentaire van Canvas over de repressie in Al Hoceima, een provincie die sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1959 als militaire zone geldt. In zijn optreden was de Marokkaanse ambassadeur genoodzaakt te liegen over de mensenrechtenschendingen in Arif en de marteling en verkrachting van Riffijnse activisten.

‘Met een werknemer als Daniël Termont hoeft de Marokkaanse ambassadeur zelf niet te liegen en laat hij zulke klusjes in de toekomst over aan de blanke socialist, om zo het blazoen op te poetsen van het land. De ambassadeur kan zich dan focussen op het bellen van politici en ze bv. vragen om geen steun te betuigen aan de Riffijnse volksbeweging’, zegt de Belgisch-Riffijnse activist Noureddine Adherbal.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.