Danone lijdt onder de boycot van het volk

De boycot van sommige producten, die afgelopen april door het volk is gelanceerd via de social media, blijft een negatieve impact hebben op de omzet van het Franse bedrijf Danone.

Hespress meldt dat de verkoop van het bedrijf wereldwijd steeg in het derde kwartaal met 2.2%, behalve in Marokko. In dit Noord-Afrikaans land is de omzet van Danone in het derde kwartaal gekrompen met 35%.

De boycot in Marokko is een van de belangrijkste oorzaken voor de achteruitgang van de omzet van Danone wereldwijd in het derde kwartaal. Het bedrijf zag haar omzet krimpen met 4.4% naar 6.18 miljard euro.

Het Franse bedrijf heeft sinds het begin van de boycot maatregelen genomen om de impact ervan te verminderen. In dit kader organiseerde Danone verschillende bijeenkomsten met consumenten en boeren in verschillende steden. Begin deze maand is het bedrijf met een nieuw product gekomen op de markt, met een prijs van 2.5 dirham om de consumenten terug te winnen.
De boycot heeft ook de directeur van Danone, Emmanuel Faber, verschillende keren naar het Noord-Afrikaans land gebracht om oplossingen te zoeken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.