De Middellandse Doden Zee: 21 lichamen aangespoeld!

De lichamen van 21 personen waarvan wordt gedacht dat ze migranten zijn die Spanje probeerden te bereiken, zijn deze maand aangespoeld in het westen van het Middellandse Zeegebied, aldus het VN-migratiebureau.

De laatste doden brengen het totaal migrantensterfte in de Middellandse Zee dit jaar op 1.586, aldus de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in een rapport dat gisteren verscheen.

De overblijfselen van van negen sub-Saharanen werden op 4 september gevonden op een strand nabij Marsa Ben M’Hidi in de Algerijnse provincie Tlemcen, ongeveer 200 km van de Spaanse kust. De volgende dag werden vier meer lichamen gevonden op een strand in het naburige Saidia in Marokko.

Op 10 september spoelden de overblijfselen van zes migranten aan land in de provincie Driouch. Van de zes drenkelingen waren twee vrouwen en een kind.
De volgende dag spoelde het lichaam van een vrouw aan op het strand van Las Salinas in Roquetas de Mar in Almeria. Op 13 september werd het lichaam van een jonge sub-Saharaan aan boord gehaald door vissers in de buurt van La Almadraba in Ceuta, aldus News.com.

Deze maand werden ook videobeelden gedeeld  van twee drenkelingen die rond dobberen in zee. De laatste tijd is de migratiestroom enorm toegenomen, daarmee ook het aantal doden die de gevaarlijke reis eist. Vooralsnog blijft deze tragedie sterk onderbelicht bij het gros van Europese autoriteiten, NGO’s en media.

 

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.