De pot verwijt de ketel, Aboutaleb bekritiseert Turkse lange arm!

Sinds het begin van de vastenmaand heeft de spreekbuis van Rabat, NadorCity, pro Marokkaanse regime figuren in Europa podium gegeven. In dit kader ontving de website, die geld krijgt van het regime in Rabat, de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Tijdens de live stream werden de kritische vragen genegeerd door de beheerders van de website. Een van de ‘interviewers’ van Aboutaleb was de Marokkaanse monarchist Mohamed Talhaoui uit Utrecht. Deze twee personen kennen elkaar al heel lang, dus de toeschouwers konden niet op objectiviteit rekenen.

Mohamed Talhaoui is zelf een van de trouwste dienaren van het Marokkaanse regime in Nederland. Hij profiteert onder meer van Marokkaans geld via zijn stichting Hiwaar die hij runt samen met een andere handlanger genaamd Kacem Achahboun, naast het uitgeven van feesten in opdracht van de ambassade, waarbij de zangers die uit Marokko worden gehaald uitgebuit worden.

Mohamed Talhaoui is ook betrokken bij het filmfestival van Nador, de stad die over geen enkele bioscoop beschikt maar wel een filmfestival organiseert. Het filmfestival kwam eerder in de Nederlandse media omdat de organisator daarvan de Nederlandse ambassade heeft opgelicht voor 40 duizend euro. Er werden toen ook vragen gesteld in de gemeenteraad van Rotterdam omdat Ahmed Aboutaleb betrokken was bij het filmfestival. De burgemeester heeft toen gelogen tegen de raad en ontkende de organisator, Abdeslam Bouteyeb, te kennen.

Ahmed Aboutaleb en Mohamed Talhaoui zijn betrokken bij verschillende activiteiten. Zoals te zien is op de foto bij een feest georganiseerd door de Marokkaanse ambassade. Op de foto is de burgemeester van Rotterdam te zien samen met de Marokkaanse ambassadeur Abdelwahhab Bellouki en Mohamed Talhaoui. Het was niet de eerste keer noch de laatste keer dat deze drie, en andere handlangers van het Marokkaanse regime in Nederland, samen kwamen.

In het interview met het regimegecontroleerde medium had Ahmed Aboutaleb kritiek op de Turkse lange arm en ontkende tegelijkertijd het bestaan van een Marokkaanse lange arm in Nederland. Aboutaleb haalde ook uit naar Nederlandse Riffijnen die hem beschuldigden onderdeel uit te maken van de lange arm van Rabat.

De Rotterdamse Denk-fractievoorzitter Stephan van Baarle en Fractievoorzitter Tahsin Cetinkaya van de Islam Democraten in Den Haag zijn niet te spreken over de uitlatingen van Ahmed Aboutaleb, meldt het Algemeen Dagblad. Op social media hebben Nederlanders met Riffijnse roots met veel humor gereageerd op de ‘schermutselingen tussen de lange arm van Turkije en de lange arm van Marokko in Nederland’.

Lees ook:

Hoe diep is de relatie tussen PvdA-er Aboutaleb en de Marokkaanse ambassadeur?

El Mundo beschuldigt Boussouf van CCME van verduistering en spionage

Wie is de gastheer van Aboutaleb die Nederland heeft opgelicht voor 40.000 euro?

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.