Deel ‘koninklijk project’ in Al Hoceima slechts propaganda

Een deel van de projecten van ‘Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit’ zal niet gerealiseerd worden, meldt het regimegezinde Dalil Rif.
Het regime heeft geen uitleg gegeven waarom deze projecten zijn verdwenen noch wat er gedaan is met de budgetten die hiervoor bestemd waren.

Het gaat onder meer om een brug die Parki zou verbinden met Moroviejo en een boulevard die Carabonita met Sfiha zou verbinden. Beide projecten zijn niet verder gekomen dan de propagandafilmpjes en plaatjes van het Marokkaanse regime en haar media.

Het project ‘Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit’, gefinancierd met het belastinggeld van het volk en buitenlandse donaties, werd in 2015 ingehuldigd door de Allawiet Mohamed 6. Er werd toen aangekondigd dat alle projecten afgeleverd zouden worden in 2017 en 2018.

Behalve de propagandafilmpjes en plaatjes werd er echter niks gerealiseerd. Eind 2016 braken protesten uit in het gebied tegen de Marokkaanse repressie en marginalisering. Onder druk van de massaprotesten werd begonnen met een deel van de projecten van Manarat Al Moutawassit. De Marokkanen werken aan de realisatie van onder meer: een grote gevangenis, een voetbalstadion, een ziekenhuis en een begraafplaats.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.