Docent Universiteit Amsterdam en adviseur Mohamed 6 op non-actief wegens verdenking van aanrandingen

Foto is een screenshot uit een interview van Fouad met het regimegezinde Hespress

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een docent van de opleiding Franse taal en cultuur op non-actief gezet op verdenking van de aanranding van een studente.

Het voorval met de destijds 21-jarige studente zou zich in 2017 hebben afgespeeld. De 60-jarige docent is een bekende publicist die meerdere literaire prijzen in de wacht sleepte.

De docent was eerder op de vingers getikt vanwege grensoverschrijdend gedrag richting één van zijn studenten. Nu doen meer studenten hun verhaal, schrijft RTL.

Het gaat om Fouad Laaroui die deel uitmaakt van de lange arm van Rabat in Nederland. Fouad werd vorig jaar door Mohamed VI benoemd als lid van een speciale werkgroep die hem gaat adviseren. De werkgroep, genaamd ‘Commissie Nieuw Ontwikkelingsmodel‘ heeft vooral tot taak de legitimiteit van Mohammed VI en zijn entourage te bestendigen, schrijft Republiek Allochtonie.

De van aanranding verdachte docent wordt vaak ook gepromoot door de Marokkaanse media, die gecontroleerd worden door Mohamed VI en zijn adviseurs.

Update: Laroui ontkent aantijgingen en beschuldigt studentes van racisme

 

Bijeenkomst van de adviseurs van de Marokkaanse koning in Rabat. Naast Fouad Laaroui is ook de ex-minister van Binnenlandse Zaken van Marokko, Chakib Benmoussa, te zien.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.