Docente voor tuchtraad vanwege video over rampzalig klaslokaal

Een docente staat voor de tuchtraad van het ministerie van Onderwijs nadat ze een video publiceerde over de rampzalige toestand van een lokaal waarin ze les moet geven, aldus Notpress. De video werd massaal gedeeld op social media en was een zware klap voor de mooie slogans van het regime.

De minister van Onderwijs, Said Amzazi, zei tijdens een persconferentie dat de docente voor de tuchtraad staat voor onder meer ”het verspreiden van valse informatie”. De minister zei dat het verspreiden van de video door de docente een flauwe daad is en als doel heeft de inspanningen van het ministerie te bagatelliseren. Het ministerie kwam eerder met een verklaring waarin het de video ontkent.

Said Amzazi zei ook dat er foto’s en video’s worden verspreid met een boodschap over de gebreken in het onderwijs terwijl deze foto’s en video’s niet kloppen en niet uit Marokko komen. De minister voegde eraan toe dat veel van deze foto’s en video’s uit andere landen komen, zoals Egypte, en dat ze gefotoshopt zijn.

Activisten en docenten zeggen echter dat dit een poging is om kritische geluiden monddood te maken. Activisten zeggen dat het regime hiermee de corruptie beschermt omdat ze degenen die corruptie naar buiten brengen bestraft, terwijl degenen die sjoemelen met de budgetten met rust laat. Het ministerie is ook uitgedaagd door verschillende leraren om hun scholen, vaak in afgelegen dorpen, te bezoeken om de rampzalige situatie waarin zij les moeten geven te zien.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.