Donald Trump krijgt de hoogste Marokkaanse onderscheiding

De Amerikaanse president Donald Trump ontving vandaag de hoogste onderscheiding van Marokko voor zijn werk bij het bevorderen van een normalisatiedeal tussen Israël en Marokko, vertelde een hoge regeringsfunctionaris aan Reuters.

Tijdens een besloten Oval Office-ceremonie overhandigde de Allawiet Joumala Alaoui, de ambassadeur van Marokko in de Verenigde Staten, Trump de ‘Orde van Mohamed’, een onderscheiding die alleen aan staatshoofden wordt toegekend. Het was een geschenk van de koning Mohamed VI van Marokko, schrijft Reuters.

Senior adviseur van het Witte Huis en schoonzoon van Trump, Jared Kushner, en afgezant van het Midden-Oosten, Avi Berkowitz, ontvingen andere prijzen voor hun werk aan de overeenkomst tussen Israël en Marokko, die in december werd bereikt.

De Verenigde Staten hebben de afgelopen vijf maanden geholpen bij het sluiten van deals tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko. De overeenkomsten zijn gericht op het normaliseren van relaties en het openen van economische banden.

Het Kushner-team had gewerkt aan het bereiken van meer overeenkomsten tussen Israël en de ‘Arabische wereld’. Maar de tijd is op en er worden geen nieuwe overeenkomsten meer verwacht voor het vertrek van Trump, voegt Reuters aan toe.

De media mochten de prijsuitreiking niet bijwonen volgens Reuters. Trump beperkt zijn openbare optredens sinds hij de verkiezingen op 3 november verloor.

Lees ook: Trump onderscheidt Mohamed VI voor normalisatie banden met Israël

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.