Dood 3 vrouwen in Nador waarschijnlijk door illegale alcohol

Gisteren werden drie vrouwen dood gevonden in de commune Qaboyawa in de provincie Nador. Twee van hen werden dood aangetroffen in hun woningen en het derde overleed in het Edderak-ziekenhuis in Berkane.

De drie kenden elkaar en werkten samen in een restaurant in Qaboyawa. Twee van hen waren vrijgezel en de derde was getrouwd en moeder van twee kinderen, schrijft Nadorcity.

De Marokkaanse media melden dat de drie onwel werden na het nuttigen van vervalste alcoholische dranken. De drie mannen, met wie ze waren, zijn opgenomen in het ziekenhuis van Berkane.

De gendarmerie is een onderzoek gestart. Het forensisch onderzoek moet de doodsoorzaak definitief uitwijzen.

Illegaal gestookte alcohol eist vaker levens in Arif en Marokko. Vorige maand eiste alcoholvergiftiging het leven van drie inwoners van de stad Al Hoceima. Afgelopen augustus kwamen 11 mensen om in Nador, minstens twee andere raakten blind. Een maand daarvoor stierven 23 mensen in Oujda na consumptie van giftige alcohol.

Update: het dodental is inmiddels gestegen naar zes. Uit het onderzoek blijkt dat een van de slachtoffers de drank heeft gekocht in Aklim, provincie Berkane, waar het lokaal werd geproduceerd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.