Dounia Batma veroordeeld tot 8 maanden gevangenis

De rechtbank van eerste aanleg in de stad Marrakesh heeft de Marokkaanse zangeres Dounia Batma veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens haar betrokkenheid bij het Hamza mon bb chantage-schandaal.

Marokkaanse media melden dat de rechtbank ook de zus van Dounia Batma, Ibtissam, tot een jaar gevangenisstraf heeft veroordeeld. De rechtbank veroordeelde ook de zelfbenoemde modeontwerper Aicha Ayach tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

De drie beklaagden zijn schuldig bevonden aan betrokkenheid bij chantagezaken die verband houden met de beruchte zaak genaamd Hamza Mon Bb.

De zaak heeft sinds 2018 internationale krantenkoppen gehaald. Dounia Batma en haar zus Ibtissam werden aangeklaagd wegens frauduleuze toegang tot persoonlijke gegevens om de privégesprekken en foto’s van mensen via gegevenssystemen te verspreiden zonder toestemming van de slachtoffers.

De aantijgingen omvatten ook het delen van informatie van mensen met de bedoeling hun privacy en reputatie te ondermijnen.

Hamza mon bb is een van de bekendste chantagezaken in de geschiedenis van Marokko. De politie heeft Batma en haar zus in december 2019 gearresteerd. De politie heeft de zusters op borgtocht vrijgelaten en hun paspoorten in beslag genomen. De veiligheidsdiensten hebben Ibtissam in maart 2020 opnieuw gearresteerd.

Beide zussen werden ook van fraude beschuldigd. De rechtbank heeft echter eerder dit jaar besloten de fraude te laten vallen.

Dezelfde rechtbank veroordeelde drie andere verdachten in februari tot twee jaar wegens hun betrokkenheid bij de zaak. De beklaagden hebben ook elk een boete van 10.000 dirham betaald.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.