Drie doden vandaag in het ziekenhuis van Imzouren

Foto uit het archief

In de afgelopen 24 uur zijn drie corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er 73 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de hele provincie. Dit komt omdat er amper getest wordt in de provincie.

Het aantal corona doden buiten het ziekenhuis is onbekend omdat het niet geregistreerd wordt.

Op sociale media roepen de inwoners van de Riffijnse provincie elkaar op om zoveel mogelijk thuis te blijven. De initiatiefnemers willen met de lockdown de verspreiding van het coronavirus afremmen. In verschillende Europese landen zijn er acties gaande om zuurstofapparaten en andere benodigdheden te kopen voor de corona patiënten in de provincie die een militaire zone is sinds de Marokkaanse massamoord van 1958/1959.

Het Marokkaanse regime en haar media negeren de verergerende coronasituatie in de Riffijnse provincie, tot grote ergernis van de inwoners die om transparantie en informatie eisen. Er zijn meerdere oproepen en verzoeken gedaan naar onder meer de Marokkaanse gouverneur en de vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid om cijfers en uitleg te geven over wat er gaande is in de provincie en met name het ziekenhuis van Imzouren.

Volgens verschillende bronnen hebben de autoriteiten voor het eerst enkele touringcars de toegang tot de provincie verboden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.