Drie doden vandaag in het ziekenhuis van Imzouren

Foto uit het archief

In de afgelopen 24 uur zijn drie corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er maar twee nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de hele provincie. Dit is niet omdat de coronasituatie in Al Hoceima aan het verbeteren is maar omdat er amper getest wordt.

In de provincie Nador zijn 205 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, in de provincie Driouch 112 gevallen. In beide provincies zijn geen coronadoden in het ziekenhuis geregistreerd.

Het regimegezinde Dalil Rif meldt dat de autoriteiten begonnen zijn met controles uitvoeren in de stad Al Hoceima. Desondanks blijven de handlangers van het Marokkaanse regime de maatregelen ongestraft schenden. Zo blijft een bar in de haven van Al Hoceima open tot in de ochtend omdat de eigenaar ervan een handlanger van het regime is. Lees ook over de schendingen van de criminele ambtenaar Khalid El Bachrioui.

Volgens de coronamaatregelen die het regime heeft ingevoerd is een verplaatsingsvergunning of een vaccinatiepaspoort nodig om van een provincie naar provincie te reizen. In de provincie Al Hoceima komen dagelijks passagiersbussen binnen die niet gecontroleerd worden.

Inwoners van de Riffijnse provincie hadden weken geleden gewaarschuwd voor de gevolgen van de ongecontroleerde stroom die aangemoedigd werd door de autoriteiten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.