Drinkwater ’s nachts afgesloten in delen Agadir door waterschaarste

Het lage waterniveau in de dammen van de regio Souss-Massa luidt een serieus watercrisis in, meldt het regimegezinde Achkayen. ‘Nadat het water in de bovengenoemde dammen ongekende niveaus heeft bereikt, proberen de autoriteiten de crisis uit te stellen met aangekondigde maatregelen’, vervolgt de website.

De nieuwste maatregel in dit kader is de aankondiging dat het drinkwater ’s nachts afgesloten wordt. De lokale autoriteiten in de stad Agadir, hoofdstad van de regio Souss, zeiden in een communiqué dat het water in de dammen die Grande Agadir van water voorzien gevaarlijke niveaus heeft bereikt en dat het bijna opraakt. Volgens het communiqué dwingt deze situatie de autoriteiten om dringende maatregelen te nemen om het resterende drinkwater te beheren tot er regen valt.

De autoriteiten hebben daarom aangekondigd dat het drinkwater afgesloten zal worden in een aantal woonwijken in Grande Agadir. De maatregel houdt in dat deze woonwijken tussen 22:00 en 05:00 geen drinkwater zullen krijgen. Het besluit zal vanaf zaterdag ingaan en voor een onbepaalde tijd.

Lees ook: Kritiek op de inefficiëntie en ongelijkheid van het Marokkaanse waterbeheerbeleid

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.