Duitse ambassade waarschuwt: Marokkaanse autoriteiten weigeren diensten aan Duitsers

De Duitse ambassade in Rabat zei gisteren dat de Marokkaanse autoriteiten weigeren diensten te verlenen aan Duitse burgers in het land, zonder opgaaf van redenen, melden nationale en internationale media waaronder Russia Today (RT).

“Sinds 1 maart heeft Marokko eenzijdig zijn samenwerking met de ambassade en met Duitse instellingen opgeschort en ook alle contactkanalen met de ambassade verbroken, inclusief het kantoor voor consulaire zaken.”

Een brief van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan leden van de regering op dezelfde datum bevestigde dat dit het geval is. Het ministerie noemde “cruciale kwesties” voor het besluit om “de betrekkingen met de Duitse ambassade te verbreken”, maar er werd geen opheldering gegeven.

De ambassade zei dat de consulaire ondersteuning binnen Marokko op dit moment slechts “zeer beperkt” kan zijn. Het adviseerde Duitse burgers om de toegestane respijtperiode na het verstrijken van hun visum niet te overschrijden en het land op tijd te verlaten. “Als er problemen zouden ontstaan ​​met betrekking tot legale verblijfsvergunningen, is assistentie van de ambassade helaas niet mogelijk, zelfs niet als de Marokkaanse autoriteiten de betrokken personen doorverwijzen naar de ambassade in Rabat.”

Lees ook:

Marokko roept ambassadeur terug uit Duitsland voor overleg

Duitse staatssecretaris waarschuwt EU voor chantagepolitiek Marokko

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.