Duitse toeriste aangevallen en meermaals in nek gestoken in Marokko (video)

Een Duitse toeriste is gisteren aangevallen en meermaals in nek gestoken door een onbekende man in de stad Tanger. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis waar ze, volgens de media, op de intensive care zou liggen. Waar ze bezocht werd door hoge functionarissen waaronder de gouverneur van de regio.

Een ooggetuige zei tegen een lokale nieuwssite dat de dader een man met een lange baard was die een jurk aan had. Een deel van de Marokkaanse media vermijdt te berichten over deze aanval, een ander deel zegt dat het om een ordinaire roofpoging was.

Het regime en haar media vrezen dat deze aanval negatieve gevolgen zal hebben voor het toerisme, zo vlak voor het hoogseizoen.

Het is niet de eerste keer dat toeristen worden aangevallen in Marokko. Eind vorig jaar werden twee Scandinavische toeristes onthoofd. De terroristen hebben de onthoofding gefilmd en verspreid. Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde toen haar burgers die naar Marokko gaan om niet alleen te reizen in afgelegen gebieden.

 

Update 17:52:
Het regimegezinde Hespress meldt dat de politie de aanvaller (zie foto onder de video) heeft opgepakt. Dezelfde bron meldt dat de situatie van de Duitse, die rond de 50 jaar oud is, verbetert.

Volgens een verklaring van de Marokkaanse politie zou de dader een kennis van de Duitse zijn. ”De dader en een kennis van hem woonden ruim een maand samen met de Duitse in dezelfde woning”, aldus de politie.

 

Update 17:59:

Alyaoum24 meldt dat de Duitse toeriste gisteren werd geopereerd in het Mohamed V ziekenhuis in Tanger en dat ze vandaag overgebracht werd naar een privé kliniek in dezelfde stad. De bron zegt dat de Duitse toeriste beter wordt en ontkent de geruchten die worden verspreid over haar dood.

 

Update 18:06:

Alaoual meldt dat de dader opgepakt werd met de hulp van de Marokkaanse inlichtingendiensten. Volgens dezelfde bron gaat het om een 29-jarige man uit Guelmim die tijdelijk verblijft bij zijn broer in Tanger. Alaoual meldt dat de man geestelijk niet stabiel zou zijn.

 

 

Foto van de dader volgens Alyaoum24

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.