Duitsland ‘beledigt’ Marokkaanse delegatie

Een Marokkaanse delegatie bestaande uit parlementsleden, die deelnam aan de COP24 in Polen, werd ruim 14 uur vastgehouden door de Duitse federale politie op de luchthaven Frankfurt, aldus Aljarida24.

De Marokkaanse parlementariërs , die geleid werden door vice-president van de kamer van afgevaardigden en tevens burgemeester van Casablanca Abdelaziz El Ammari, werden gedwongen een verklaring te ondertekenen waarin zij toegeven een misdrijf te hebben begaan door zich niet te houden aan het Verdrag van Maastricht. ”Wij werden daarna gefotografeerd alsof wij criminelen waren”, aldus een van die parlementsleden die eraan toevoegde dat zij nog een verklaring moesten ondertekenen waarin zij beloven Duitsland niet binnen te komen zonder een Schengenvisum.

De parlementsleden stellen de administratie van de Marokkaanse Eerste en Tweede Kamer verantwoordelijk voor de belediging in Duitsland waardoor zij een deel van het programma van de COP24 moesten missen. Abdelaziz El Ammari beloofde een onderzoek te starten en de verantwoordelijken voor ”de belediging van de Marokkaanse parlementaire delegatie” te straffen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.