Duitsland: Marokko heeft goede contacten met mensensmokkelaars

De Duitse federale inlichtingendienst (BND) waarschuwt in een vertrouwelijk rapport over een nieuwe migratiestroom vanuit Marokko. Dat staat in een artikel dat vandaag is gepubliceerd door de Duitse krant Bild, onder de titel ‘BND slaat alarm voor de vluchtelingenstroom uit Marokko‘.

In het artikel staat dat de Duitse inlichtingenexperts melden dat een jonge generatie Afrikanen koste wat kost Europa wil bereiken. Door deze jonge Afrikanen zonder vooruitzichten in eigen land heeft Marokko Libië vervangen als vertrekpunt richting Europa.

Een andere reden waarom zoveel migranten arriveren vanuit Marokko is volgens het Duitse krant de invoer van de dienstplicht, waardoor veel Marokkanen hun land ontvluchten richting Spanje.

De Duitsers zeggen dat de migranten gebruik maken van drie belangrijke routes: Via Alboranzee (provincies Al Hoceima, Driouch en Nador), aan boord van grote rubberenboten met maximaal 58 immigranten. Via de Straat van Gibraltar (Tanger en Tetouan), in recreatieve opblaasbootjes. Via de Atlantische Oceaan, in kleine houten boten.

Volgens de Duitse geheime diensten beheersen een aantal maffiosi de migratiestroom uit Marokko. Deze maffiosi beweren dat ze goede contacten hebben met de nationale autoriteiten en dat elk van hen 20 werknemers in dienst heeft. In totaal kunnen zij zesduizend migranten doen oversteken naar Europa in 1 maand tijd.

De oversteek zou duizend euro kosten, voor twee duizend euro krijgen de migranten garantie dat ze aankomen in Spanje, aldus El Faro de Ceuta die het bericht overnam van Bild.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.