Echtgenote Amerikaanse ambassadeur in Algerije feliciteert Imazighen

De vrouw van de Amerikaanse ambassadeur in Algerije, Karen Rose, heeft vandaag een bericht gepost op haar Facebook-pagina waarin zij haar volgers feliciteert met het nieuwe Amazigh jaar ‘Yennayer‘.

Naast de beste wensen voor het nieuwe jaar plaatste de Amerikaanse twee foto’s van haar in traditionele Amazigh outfits, met een bord waarop de beste wensen staan geschreven in het Tamazight en Engels .

In haar schreef Kare Rosen dat een outfit gekocht is in Bejaia (Kabylie) en de andere in Batna (Chawi), met de vraag aan haar volgers of zij kunnen raden welk outfit bij welk gebied hoort.

Binnen een korte tijd gingen de foto’s van de Amerikaanse in Amazigh klederdracht viraal op social media. Algerijnse media hebben ook aandacht besteed aan het bericht van Karen Rose.

Algerije viert dit jaar het Amazigh nieuwjaar ‘Yennayer’ nadat het vorig jaar erkend werd als een officiële nationale feest. Morgen is een officiële feestdag in heel het land en er zullen verschillende evenementen georganiseerd worden, ook door de autoriteiten, om het Amazigh jaar 2969 te verwelkomen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.