Echtgenote coronapatiënt waarschuwt voor een ramp

De echtgenote van een gevangene die onlangs vrij kwam en besmet is met het coronavirus waarschuwt voor de verspreiding van het virus.

De vrouw vertelt in een video dat haar man onlangs vrij kwam uit de gevangenis in Ourzazate waar het aantal coronagevallen inmiddels gestegen is naar ruim 130. Haar man en een andere gevangene werden vrijgelaten toen nog twee coronagevallen waren geregistreerd onder de gevangenen.

De vrijgekomen gevangenen werden niet onderzocht op het coronavirus. Zij gingen wel naar het ziekenhuis voor een document om te mogen reizen naar hun steden. In het ziekenhuis werden ze niet getest, ze werden enkel gevraagd of ze symptomen hadden van het virus. De twee antwoordden negatief en kregen een medisch document dat ze coronavrij zijn.
Met dat medisch rapport kregen zij een document van de autoriteiten om te mogen reizen van Ourzazate naar hun huizen in Zagora en Fes.

De echtgenote zei dat door de lockdown haar man moeilijk vervoer kon vinden naar Zagora. Hij heeft de reis in etappes gemaakt en moest overnachten in Agdez. In dit dorp bracht hij de nacht door bij een gezin dat hem onderdak gaf.

De man werd enkele dagen later in zijn huis bezocht door de autoriteiten. Hij werd getest op het corona-virus nadat het aantal besmettingen in de gevangenis waarin hij zat omhoog schoot.

De man bleek besmet te zijn met het coronavirus en zijn gezin is in quarantaine geplaatst. Zijn echtgenote zegt dat de man onderweg naar huis vele mensen tegenkwam en waarschuwt dat deze mensen op hun buurt het virus hebben verspreid.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.