EEAS waarschuwt voor Marokkaanse spionnen in Brussel

In een nieuwe nota van de Europese dienst voor extern optreden (EEAS) werd een serieuze waarschuwing gegeven aan een aantal diplomaten in de Belgische hoofdstad Brussel, nadat bleek dat er meer dan 500 spionnen actief zijn in de Europese hoofdstad, aldus de Duitse krant Die Welt en de regeringsgezinde Hespress die het nieuws overnam.

Volgens de gegevens van de EEAS gaat het vooral om Chinese en Russische spionnen, maar ook Amerikaanse en Marokkaanse spionnen werden genoemd.
De ambtenaren hebben bekendgemaakt dat ze zijn gewaarschuwd over tijd doorbrengen in bepaalde gebouwen in het EU-district, waaronder populaire restaurants en cafés in de buurt van het Berlaymont-gebouw waar de Europese Commissie zetelt. Deze restaurants en cafés zouden wemelen van buitenlandse spionnen die verschillende manieren gebruiken om informatie te vergaren.

De leden van de Riffijnse lobbygroep, die actief is binnen het Europees Parlement voor de Riffijnse zaak, werden een tijd geleden gewaarschuwd door verschillende Europarlementariërs dat de attachés van de Marokkaanse ambassade informatie probeerden te vergaren over de groep en zijn activiteiten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.