Eerste coronadode in een Marokkaanse gevangenis is een feit!

Het overkoepelend orgaan voor Marokkaanse gevangenissen meldt de eerste coronadode in de Marokkaanse gevangenissen, aldus Alyaoum24. Het gaat om een ambtenaar van de gevangenis in Ourzazate die vandaag is overleden aan het virus.

In de gevangenis van Ourzazate zijn meer dan 200 gevangenen en ruim 60 ambtenaren besmet geraakt met corona. Het virus heeft zich ook verspreid in andere gevangenissen, ook de gevangenissen waarin de activisten worden vastgehouden zijn er coronabesmettingen geregistreerd.

Mensenrechtenactivisten en familieleden van de gevangenen, met name de politieke gevangenen vrezen voor het leven van hun dierbaren. In een video dat viraal gaat op sociale media vraagt een jonge dochter van een gevangene in Ourzazate de Allawiet Mohamed VI om haar vader vrij te laten.

De Allawiet Mohamed VI heeft begin deze maand gratie verleend aan 5.654 gevangenen waaronder jihadisten, een moordenaar en een mishandelaar. Mohamed VI heeft geen gratie verleend aan de Riffijnse politieke gevangenen ondanks de oproepen van onder meer Amnesty en een VN-werkgroep.

 

Lees ook:  Echtgenote coronapatiënt waarschuwt voor een ramp

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.