Eerste slachtoffer massamigratie naar Ceuta gevallen

Vandaag hebben duizenden Marokkanen geprobeerd het koninkrijk van Mohamed 6 te ontvluchten richting Ceuta. Minstens 2.700 Marokkanen, waarvan 1.000 minderjarig zijn, hebben de Spaanse enclave bereikt. De Spaanse journaliste Sonia Moreno spreekt zelfs over 4.000 migranten.

Minstens een migrant heeft de oversteek niet overleefd en verdronk voor hij Ceuta kon bereiken. De Spaanse hulpverleners probeerden de jongeman te reanimeren maar het was al te laat. De Spanjaarden wisten wel twee andere migranten te redden en te reanimeren.

Deze massamigratie komt nadat het Marokkaanse regime Madrid had bekritiseerd voor de behandeling van de Sahrawi president op Spaans grondgebied. Vorige maand hebben tientallen arme Marokkanen de oversteek gemaakt naar Ceuta, ook toen zijn er doden gevallen.

Spaanse media waarschuwden toen al dat dat slechts een voorproefje was. Vandaag schrijft El Faro de Ceuta dat deze massamigratie de uitvoering van de Marokkaanse waarschuwing is. Dezelfde nieuwssite zegt dat Marokko haar grensagenten het bevel gaf om niet in te grijpen.

Lees ook: Marokko gebruikt kinderen om Spanje onder druk te zetten