Egyptische twitteractie tegen Marokkaanse zanger wegens verkrachting

Een Egyptische televisiekanaal heeft een uitzending met de Marokkaanse Saad Lamjarred geannuleerd na druk sociale media.

Egyptenaren startten een hashtag tegen het geven van podium aan verkrachters. De Marokkaanse zanger werd meerdere malen aangeklaagd voor verkrachting. Egyptische actievoerders vinden dat de media verkrachting moeten bestrijden in plaats van podium te geven aan verkrachters.

Door de druk op sociale media besloot de Egyptische kanaal On E de aflevering met Saad Lamjarred te annuleren.

Het is niet de eerste Egyptische actie tegen de Marokkaanse zanger. Saad Lemjarred zou in oktober 2020 optreden in Egypte. Maar de organisatie annuleerde de deal met de Marokkaanse zanger na een succesvolle actie tegen hem op social media.

Saad Lamjarred werd in 2010 voor het eerst gearresteerd op verdenking van het slaan en verkrachten van een vrouw in New York. Zes jaar later werd hij beschuldigd van seksueel misbruik van een Française genaamd Laura Priola. In het najaar van 2018 werd hij opnieuw beschuldigd van het verkrachten van een meisje aan de Franse Rivièra, schrijft Russia Today.

Toen Saad Lamjarred in 2016 in Frankrijk werd gearresteerd voor geweld en verkrachting, stelde de Allawiet Mohamed 6 hem advocaat Eric Dupond-Moretti aan om te verdedigen. De Franse advocaat trok zich echter terug nadat Lamjarred voor de tweede keer in Frankrijk werd aangeklaagd voor verkrachting.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.