Eigenaren bakkerijen: bakkersbloem niet eens geschikt als veevoer!

Foto uit het archief

Mohamed El Guery, de algemeen secretaris van de ‘Marokkaanse Federatie van Werkgevers van bakkerij en patisserieën’, zei dat de bloem die wordt gebruikt bij de productie van brood niet eens geschikt is voor de productie van veevoer, verwijzend naar de slechte producten van de bloemmolens.

El Guery voegde eraan toe dat de bloem die door molens wordt geproduceerd in andere landen gebruikt wordt om kippen en vee te mee voeren, en benadrukte dat bakkerijeigenaren gedwongen zijn om enkele ingrediënten aan het deeg toe te voegen om de kwaliteit te verbeteren.

De algemeen secretaris schreef de hoge kinder- en foetale sterfgevallen toe aan een gebrek aan ijzer, vitamine A, sommige voedingssupplementen en minerale zouten in Marokkaans brood, dat een bedreiging vormt voor de gezondheid van zwangere vrouwen, en beschrijft de zaak als een “complete misdaad”.

Mohamed El Guery verwees in zijn verklaring aan Hespress naar het rapport van de Rekenkamer die eerder had gewezen op herhaalde schendingen met betrekking tot de naleving van de normen betreft basisproducten waaronder het brood. Het rapport benadrukte dat ‘de producten van zachte en harde tarwe worden gekenmerkt door een hoge mate van niet-naleving van de normen die zijn bepaald door de Marokkaanse wet’.

De Marokkaanse Federatie van Werkgevers van bakkerij en patisserieën en de Rekenkamer zijn niet de enigen die waarschuwen voor de slechte kwaliteit van het brood, een van de basisproducten in het koninkrijk van Mohamed VI. De Marokkaanse Liga voor Consumentenrechten sloeg begin dit jaar ookal alarm over de kwaliteit van het brood.

Lees ook: Vereniging trekt aan de bel over de kwaliteit van brood in Marokko

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.