Eigenaresse video over honger in ziekenhuis aangeklaagd! (video)

De officier van de koning (officier van justitie) in de stad Settat is een onderzoek gestart na een aanklacht van het regionaal directoraat van het ministerie van Volksgezondheid.

De aanklacht is gericht tegen de vrouw die een video opnam waarin ze klaagde over de toestand van het ziekenhuis en de honger die ze leed.

Een verantwoordelijke binnen het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid zei tegen Hespress dat de vrouw eten kreeg maar dat ze het weg gooide. Een opvallende uitspraak omdat in een eerder communiqué van het ministerie stond dat de vrouw haar eten opat voor ze begon te filmen.

De vrouw, die terugkwam uit de Golfstaten, riskeert een gevangenisstraf en een geldboete. Marokko heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen om mensen die ”vals nieuws” verspreiden op sociale media te vervolgen. Tientallen mensen zijn inmiddels opgepakt en vervolgd.

De vrouw is echter niet de enige die klaagt over de toestand in de Marokkaanse ziekenhuizen. Na haar video verschenen andere video’s van patiënten die hetzelfde melden. Een Marokkaan met een Britse paspoort barstte in tranen uit terwijl hij vertelde wat hij meemaakte in het Mohamed VI ziekenhuis in Marrakech.

Een andere vrouw (zie onderstaande video) nam een video op vanuit een ziekenhuis waarin ze klaagde over onder meer gebrek aan water en voedsel. De vrouw zegt dat ze gewoon wil eten, ze zegt dat ze geld gooide uit het raam en iemand stuurde om eten te halen. Het personeel wil het eten echter niet binnen brengen.

Critici zeggen dat de aanklacht als doel heeft om andere patiënten bang te maken soortgelijke video’s op te nemen. De video’s van deze patiënten zouden volgens de critici het ware beeld van de toestand van de gezondheidszorg in het land laten zien. ‘Deze video’s maken korte metten met het rooskleurige beeld in de media die gecontroleerd worden door het regime’, aldus de critici.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.