Eigenaresse video over honger in ziekenhuis biedt excuses aan Marokkanen (video)

De vrouw die drie dagen geleden een video opnam vanuit een ziekenhuis in Settat waarin ze klaagde over de zorg en het gebrek aan eten is een dag daarna met een nieuw video gekomen.

In de nieuwe video, een interview met een lokale nieuwssite die opvallend genoeg in deze afdeling mocht komen, biedt de vrouw haar excuses aan de Marokkanen. De vrouw zegt dat ze de video opnam omdat ze stress had. Over het gebrek aan eten zegt ze dat ze getest moest worden en daardoor niet mocht eten. ‘De artsen wilden mij niet vertellen waarom ik geen eten kreeg om mij verder paniek te besparen’, voegt ze aan toe . De vrouw zegt verder dat het medisch personeel haar goed behandelen en roept de Marokkanen op om thuis te blijven en hun handen te wassen.

Eerder kwam het regionaal directoraat van het ministerie van Volksgezondheid in Settat met een verklaring waarin gezegd werd dat de vrouw haar maaltijd opat alvorens ze begon met filmen. Een dag later zei een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid dat de vrouw haar maaltijd kreeg maar dat ze dat eten weggooide. De vrouw kwam echter met een nieuw verhaal, dat ze geen eten kreeg omdat ze getest moest worden.

De tegenstrijdige uitspraken van het ministerie en de vrouw doen vermoeden dat de vrouw onder druk werd geïnterviewd zeggen critici en activisten. Vooral omdat haar eerste video viraal ging op sociale media en opgepikt werd door internationale media. De video werd ook gebruikt in de mediaoorlog tussen Saoedi-Arabië en Qatar.

De vrouw, die inmiddels aangeklaagd is, is echter niet de enige die klaagt over de behandeling en het gebrek aan eten in de Marokkaanse ziekenhuizen.

Het is niet de eerste keer in Marokko dat kritische burgers gedwongen worden hun woorden terug te nemen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.