El Español schrijft over het luxe leven van de ”koning der armen”

Onlangs verscheen in de Spaanse krant El Español een uitgebreid artikel over de rijkdom en het luxe leven van de Marokkaanse koning die de bijnaam ”koning der armen” draagt.

Het zeer uitgebreide artikel zegt dat de persoonlijke rijkdom van Mohamed VI enorm is gegroeid sinds hij aan de macht kwam. El Español meldt dat de koning 600 auto’s heeft en horloges die miljoenen euro’s kosten. De Allawiet heeft volgens de krant ook 12 enorme paleizen. Een van deze paleizen zou meer lijken op een ministad dan een paleis omdat het beschikt over onder meer: Twee golfbanen, tennisbanen, een kliniek, een school, een stal, twee zwembaden, tennisbanen, een bos, een begraafplaats, een slachthuis en zelfs een gevangenis.

De journalist schrijft ook over het kasteel van Mohamed 6 in Betz en hoe hij en zijn entourage een belangrijke factor zijn voor de lokale economie van het Franse dorp. De aanschaf van een van de grootste zeilschepen ter wereld door Mohamed VI kreeg ook de nodige aandacht in het artikel.

Mohamed VI is door Forbes gerankt als de rijkste man van Marokko, vijfde rijkste man in Afrika en staat ook in de top tien van rijkste monarchen ter wereld. De monarch verdient een fortuin door zijn koninklijke holding die aanwezig is in alle sectoren van de Marokkaanse economie. Ondanks zijn fortuin en zijn bedrijven die miljarden verdienen aan het volk kost de koninklijke familie de Marokkaanse belastingbetaler 250 miljoen euro per jaar.

Het hele artikel is te lezen op:
Spaans: El Español
Duits: Riftime
Frans: Courrierdurif

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.