El Fizazi verdedigt alliantie tussen Marokko en Israël

De Marokkaanse fascist en (ex)-terrorist Mohamed El Fizazi heeft opnieuw van zich laten horen over de banden tussen Rabat en Tel Aviv.

In het licht van het bezoek van de Israëlische minister van Defensie aan het Allawitisch koninkrijk werd kritiek geuit op deze banden. Een van die critici is de Palestijnse journalist Jamal Rayan, werkzaam voor de Qatarese Al Jazeera.

El Fizazi bekritiseerde de journalist en noemde hem misleidend. Hij waarschuwde hem dat het haram is om de tijd te vervloeken. Dit was een reactie op een bericht van Jamal Rayan waarin hij ‘de tijd waarin de normaliseringsovereenkomst tussen Marokko en Israël vervloekt’.

El Fizazi is boos omdat de Palestijn ”Marokko afschildert alsof het het enige land is dat banden onderhoudt met Israël terwijl bijna heel de wereld dat doet, inclusief Qatar waar hij brood verdient, Jordanië waarvan hij de nationaliteit draagt en ook de Palestijnse autoriteiten”.

De Marokkaanse fascist benadrukte dat ”Marokko het recht heeft om alliantie aan te sluiten met de duivel zelf om zijn land te verdedigen”, schrijft het regimegezinde Achkayen.

El Fizazi herinnerde de Palestijn ook aan ”de hulp die Marokko schenkt” aan zijn landgenoten. Volgens de fascist komen de Hamas leiders naar Marokko om hun genoegen en dankbaarheid te betuigen voor ”de Marokkaanse inspanningen die zijn gedaan om het lijden van de Palestijnen te verlichten, hetzij door veldhospitalen op te zetten in Gaza of noodhulp aan de bevolking te sturen, of door het bouwen van infrastructuur daar”.

El Fizazi zei dat de smeekbedes die de Palestijn verricht voor Algerije niet hoger komen dan zijn neus, want Allah geeft geen gehoor aan de smeekbede van een onrechtpleger voor een onrechtpleger tegen de slachtoffer.

Het is niet de eerste keer dat El Fizazi de critici van de alliantie tussen Mohamed 6 en Tel Aviv aanvalt. Vorig jaar maakte hij de Palestijnen uit voor verraders.

Mohamed El Fizazi werd in 2003 opgepakt en veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de aanslag datzelfde jaar in Casablanca. Na marteling, verkrachting en acht jaar cel kwam hij in 2011 vrij door een koninklijke gratie. Sindsdien is El Fizazi een felle monarchist en nationalist. De koning Mohamed VI bezocht hem na zijn vrijlating een keer in de moskee waar hij preekte.

El Fizazi heeft meerdere racistische uitspraken gedaan jegens de Imazighen, met name de Riffijnen. Hij beschuldigde de Riffijnen onder meer van verraad en noemde hen bastaards.

Mohamed El Fizazi is na zijn vrijlating meerdere malen verdacht van haram relaties met jonge vrouwen. In 2017 werd hij door de politie van Tanger ondervraagd over zijn relatie met een 19-jarige vrouw.

Tijdens de onderhandelingen tussen het regime en Nasser Zefzafi heeft een van de onderhandelaars de Riffijnse gevangene verteld dat ook Mohamed El Fizazi in de Oukkacha-gevangenis zat en dat hij uiteindelijk eruit kwam met twee koffers vol geld nadat hij instemde met de eisen van het regime!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.