El Fizazi verdedigt besluit Mohamed 6 en noemt Palestijnen verraders

De Marokkaanse fascist en (ex)-terrorist Mohamed El Fizazi heeft uitgehaald naar degenen die kritiek hebben geuit op de deal tussen Mohamed VI, de VS en Israël.

Volgens El Fizazi heeft Mohamed 6 in een telefoongesprek met de Palestijnse president benadrukt dat hij voorstander is van de tweestatenoplossing en dat het Marokkaanse standpunt over de Palestijnse kwestie onveranderd blijft.

Mohamed El Fizazi zei hierna: ‘Aan de andere kant zijn er de heersers van Algerije die op zoek zijn naar Russische wapens en de steun zoeken van Fidel Castro’s nakomelingen en de communisten in het algemeen om hun Marokkaanse moslimbroeders te vermoorden. Is dit haram of halal?’
El Fizazi ging verder over Algerije en zei: ‘Is de normalisatie van banden met Frankrijk die ongeveer zeven miljoen mensen heeft gedood tijdens de bezetting van Algerije halal of haram? Zij spreken de taal van de bezetter met hun vrouw zelfs in de keuken en in bed… en dan spreekt degene uit een mond doordrenkt met wijn en tabak de woorden ‘verraad en normalisatie’.

De Marokkaan vroeg ook of de normalisatie van de banden met ‘Spanje der kruisvaarders die Andalusië, Ceuta en Melilla en de Canarische eilanden bezet’ halal is of haram.

El Fizazi zei ook dat de Palestijnse staat een van de eersten was die de banden met de Zionistische entiteit normaliseerde. Hij zei ook dat de Palestijnse leiders zich laten behandelen in de ziekenhuizen van Israël.
De Marokkaanse fascist zei ook dat honderdduizenden Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever werken in de fabrieken en boerderijen van de zionisten. El Fizazi noemde de Palestijnen verraders en zei: ‘het gezegende land is de zaak van alle moslims, aangezien het als een puur religieuze kwestie wordt beschouwd … en het is dus niet alleen een zaak van de Palestijnen … en als ze hun zaak verraden, is dit geen rechtvaardiging voor iemand om hun voorbeeld te volgen’.

Na zijn aanval op de Algerijnen en de Palestijnen begon Mohamed El Fizazi over de banden tussen de Israëliërs en Marokko. Hij schreef dat er banden zijn van patriottisme en trouw aan Mohamed VI van ongeveer 1 miljoen Marokkaanse joden in bezet Palestina. El Fizazi zegt dat deze mensen het recht hebben om van en naar Marokko te reizen om eigendommen, families en heiligdommen te bezoeken.
El Fizazi voegde eraan toe: ‘om eerlijker en duidelijker te zijn: de joodse lobby in de VS en Europa dienen de integriteit van ons land meer dan miljoenen moslims in die landen.’

Mohamed El Fizazi zei dat Marokko het recht heeft om zichzelf te verdedigen tegen Algerije en de Polisario en dat zijn land het recht heeft om haar alliantie met de VS te versterken.

Mohamed El Fizazi werd in 2003 opgepakt en veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de aanslag datzelfde jaar in Casablanca. Na marteling, verkrachting en acht jaar cel kwam hij in 2011 vrij door een koninklijke gratie. Sindsdien is El Fizazi een felle monarchist en nationalist. De koning Mohamed VI bezocht hem na zijn vrijlating een keer in de moskee waar hij preekte.

El Fizazi heeft meerdere racistische uitspraken gedaan jegens de Imazighen, met name de Riffijnen. Hij beschuldigde de Riffijnen onder meer van verraad en noemde hen bastaards.

Mohamed El Fizazi is na zijn vrijlating meerdere malen verdacht van haram relaties met jonge vrouwen. In 2017 werd hij door de politie van Tanger ondervraagd over zijn relatie met een 19-jarige vrouw.

Tijdens de onderhandelingen tussen het regime en Nasser Zefzafi heeft een van de onderhandelaars de Riffijnse gevangene verteld dat ook Mohamed El Fizazi in de Oukkacha-gevangenis zat en dat hij uiteindelijk eruit kwam met twee koffers vol geld nadat hij instemde met de eisen van het regime!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.