El Mundo beschuldigt Boussouf van CCME van verduistering en spionage

De Spaanse krant El Mundo heeft een uitgebreid artikel geweid over Marokkaanse spionage in Spanje, waarbij verschillende namen van Marokkaanse spionnen genoemd werden. Abdellah Boussouf, benoemd door koning Mohamed VI tot voorzitter van de ”Conseil de la communauté marocaine à l’étranger” (CCME), waarvan ook Nadia Bouras lid is, werd ook genoemd.

De vrouw van Abdellah Boussouf, Naziha El Montasser, had samen met twee andere vrouwen een fictief reisbureau in Catalonië. Dit bedrijf werd gebruikt om het door Rabat gestuurde geld haar spionnen te betalen door deze wit te wassen. Het geld werd ook gebruikt om bijeenkomsten te organiseren en ”Islamitische” raden en verenigingen op te richten.

De twee andere mede-eigenaren van het reisbureau waren:
– Atiqa Bouhouria, echtgenote van een Marokkaanse spion.
– Naima Lamalmi, echtgenote van het hoofd van de Marokkaanse buitenlandse geheime diensten.

In het artikel wordt in detail verteld hoe de mannen hun vrouwen gebruikten om geld wit te wassen en te verduisteren.
De zaak is inmiddels in handen van de Spaanse Justitie. Atiqa Bouhouria en haar groep hebben verschillende nepfacturen opgemaakt om het verduisterde geld te maskeren. El Mundo schrijft dat een van de facturen die door Atiqa Bouhouria is ingediend uitgegeven zou zijn op 31 februari, een datum die niet bestaat, voegt de krant er aan toe!

El Mundo noemt vele namen van Marokkaanse spionnen die actief zijn in Spanje, ook binnen Spaanse politieke partijen. Een daarvan, Nourredine Ziani, werd door de Spaanse inlichtingendiensten ‘Centro Nacional de Inteligencia’ (CNI) aangemerkt als spion van de Marokkaanse inlichtingendiensten DGED en in 2013 werd hij het land uitgezet omdat hij een gevaar vormde voor de nationale veiligheid.

Abdellah Boussouf heeft een artikel gepubliceerd op het regimegezinde Hespress waarin hij ontkent dat El Mundo hem benaderd heeft voor commentaar. In hetzelfde artikel verklaart hij ook een klacht in te dienen tegen de Spaanse krant (El Mundo). Boussouf publiceert regelmatig artikels op Hespress, zijn pro- monarchistische houding komt hierin duidelijk naar voren waarbij in bijna alle artikels het verheerlijken van Mohamed 6 centraal staat. Boussouf reageerde niet inhoudelijk op de beschuldigingen en impliceerde dat het een complot is van de rechtse partijen in Spanje.

El Mundo gaat nog verder door te schrijven dat deze werkwijze van de Marokkaanse geheime dienst zich niet slechts tot Spanje beperkt. Deze handelwijze zou door Marokko in heel west Europa worden toegepast. In het artikel worden Frankrijk en België met nadruk genoemd.

Abdellah Boussouf en zijn CCME zijn ook actief in Nederland. Stichting Hiwaar, van Mohamed Talhaoui en Kacem Achahboun, profiteren van subsidies van Abdellah Boussouf. Zo financierde het Marokkaanse regime via CCME en het Ministerie voor “Marokkanen in het buitenland” en het “Hassan II fonds voor de Marokkanen in het buitenland” de film Anaaq dat over ’de migratie van Marokkanen gaat’. Het scenario werd geschreven door Kacem Achahboun en Mohamed Bouzia. Dezelfde twee personen hebben onlangs een boek van Abdellah Boussouf vertaald naar het Nederlands. Kacem Achahboun had eerder een ander boek geschreven over de migratie, gefinancierd door het CCME.

De verdachte activiteiten van Hiwaar en haar leden verdienen een hele reeks artikels op zich, voornamelijk dan Mohamed Talhaoui en in mindere mate Kacem Achahboun. Wie het Facebookaccount van deze laatste bezoekt valt meteen op dat zijn tijdlijn grotendeels bestaat uit het delen van wat Abdellah Boussouf schrijft, of artikels die over Abdellah Boussouf gaan. Opmerkelijk is dat de heer Kacem veel berichten heeft verwijderd nadat hem het nieuws bereikte dat Riffijnse activisten een onderzoek hebben gestart naar hem. Arif News beschikt echter over genoeg screenshots.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.