El Pais: Nieuwe jacht van de Marokkaanse koning kost 90 miljoen euro! (video)

Een van de bekendste kranten in Spanje, El Pais, meldt vandaag dat de nieuwe jacht van de Marokkaanse koning 90 miljoen euro heeft gekost. Volgens de krant is de jacht  die behoort tot de top 10 grootste zeiljachten ter wereld al afgemeerd in Casablanca.

Volgens El Pais is de jacht 70 meter lang en 13 meter breed. De jacht beschikt ook over twee masten, waarvan de grootste 72 meter boven de zeespiegel reikt, aldus El Pais die het Marokkaanse weekblad Telquel citeerde.

De boot zou tussen de 60 en 90 miljoen euro waard zijn. 80 miljoen euro wordt genoemd als de aannemelijke prijs die ”de koning van de armen” voor zijn nieuwe jacht heeft betaald.

De boot heeft de naam Badis 1 gekregen. Badis/Bades is de naam van een eeuwenoude Riffijnse stad. Tegenwoordig wordt die term gebruikt voor het schiereiland in de provincie Al Hoceima dat sinds 1564 in handen is van Spanje. De stad Bades, dat al voor de invasie van Ummayaden bestond, werd definitief verwoest door de Spanjaarden nadat het leed onder de oorlog tussen de Wattasiden en de Saadid.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.