Elhannoudi: ”De leiders worden (voorlopig) niet vrijgelaten”

Habib Elhannoudi die vijf jaar celstraf moet uitzitten in de Oukkacha gevangenis heeft gezegd dat de vrijlating van de activisten niks te maken heeft met de hoogte van de straf. ”Anders waarom zitten sommige activisten die dezelfde celstraf hebben nog vast? Waarvan een paar erg lijden, want niet iedereen kan tegen de gevangenis en de nauwheid binnen de vier muren”, legt de activist uit.

Elhannoudi vervolgt met ”de arrestaties en vonnissen waren van politieke aard, natuurlijk moeten de oplossingen dan van politieke aard zijn. Het vrijlaten van onze gedetineerden in fases is zonder twijfel een politieke zet.” Over de gratie zegt Habib: ”De gratie was een maand van te voren op de agenda gezet en was geen besluit van het laatste moment. De staat heeft dat van tevoren gepland en de dag van het offerfeest was niet toevallig maar bestudeerd en heeft bepaalde doelen. Waaronder het blij maken van sommige families en het straffen van anderen, tegelijkertijd het afstraffen van de gedetineerden in de gevangenis.
De staat wil hiermee ook polshoogte nemen van de volksbeweging en de straat. En hoe het volk reageert op de gebeurtenis om de waarde ervan te bestuderen.”

Habib Elhannoudi vervolgt: ”Het echte probleem voor de staat zijn de prominente leiders die elke vorm chantage of concessie, betreft hetgeen waarvoor zij opgepakt werden, weigeren. De staat moet nu stoppen met haar manoeuvres jegens de prominente activisten en met zuivere intentie een serieuze en verantwoordelijke dialoog aangaan met hen. De staat weet dat er in de gevangenis wijze en verantwoorde mannen zitten, met toegeving van haar handlangers. De wijze mannen trappen niet in de manoeuvres, valsheid en het uitstelgedrag van de staat.

Met de vrijlating van onze helden en de reactie van de Riffijnen met de slogans en warme onthaal, is bij de staat bevestigd dat, zonder twijfel, de volksbeweging nog leeft en op zichzelf staat in Arif. Daarom zal de staat de leiders niet loslaten omdat ze de straten (protesten) zullen doen herleven, sterker dan voorheen zolang de staat koppig blijft door de eisen van de volksbeweging te negeren.”

Elhannoudi zegt dat deze situatie hen tussen twee vuren laat, totdat een oplossing wordt gevonden voor wat ze ”reputatie van de staat” noemen. Dat volgens Elhannoudi enkel bereikt zal worden door het behoud van de waardigheid van het volk, met aan top de vrijlating van de gedetineerden die riepen voor die waardigheid! Dat als basis geldt voor de stabiliteit voor de situatie in Arif en de rest van het land.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.