Enkele cijfers over de schijnverkiezingen in Al Hoceima

Volgens de officiële cijfers van het Marokkaanse regime hebben 10.227 mensen hun stem uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Al Hoceima. 1.746 stemmen zijn ongeldig verklaard, een deel hiervan bevatte leuzen van de Riffijnse volksbeweging en oproepen voor de vrijlating van de Riffijnse activisten in de Marokkaanse gevangenissen.

De politicus met de meeste stemmen is Najib El Ouazzani, hij behaalde 1.044 stemmen. El Ouazzani stelde zich verkiesbaar namens de Volkspartij. De politicus veranderde van vier partijen in de laatste jaren. Hij ging van de Partij van de Belofte over naar PAM, om weer te verhuizen naar PJD, om vervolgens te beëindigen -voorlopig- bij de Volkspartij.

De voortvluchtige crimineel Khalid El Bachrioui, die vier jaar moet uitzitten in Nederland, staat op plek vier qua aantal stemmen. Ondanks de grote bedragen smeergeld die hij betaalde en het stelen van stembussen met behulp van het Marokkaanse regime, behaalde hij slechts 774 stemmen.

Ondanks zijn verlies probeert Khalid El Bachrioui de positie van gemeenteraadsvoorzitter veilig te stellen voor zijn kandidaat door gemeenteraadsleden om te kopen. Hij krijgt hierin steun van Mohamed El Hammouti, een ander lid van de onroerend goed maffia in de provincie Al Hoceima. De positie is van belang voor hun persoonlijke belangen, met name het verkrijgen van vergunningen voor de eigen projecten. Toch heeft de positie van gemeenteraadsvoorzitter weinig macht omdat de wali, amil, qaids, pasha’s de dienst uitmaken. Deze behoren tot de parallelle macht die aangesteld wordt door Mohamed 6 en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook:

Uit Nederland voortvluchtige crimineel El Bachrioui verkiesbaar bij Marokkaanse verkiezingen

Stembussen gestolen in Al Hoceima (video’s)

Valse volmachten Europese Riffijnen gebruikt bij Marokkaanse verkiezingen

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.