EU doneert 100 miljoen euro aan Marokko

Het Marokkaanse regime heeft 100 miljoen euro (1.1 miljard dirham) ontvangen van de Europese Unie, meldt de spreekbuis van Rabat Northafricapost.

De Marokkaanse minister van Economie en Financiën Mohamed Benchaaboun en de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb hebben afgelopen dinsdag de overeenkomst getekend met Claudia Wiedey, ambassadeur van de Europese Unie in Marokko.

Volgens de officiële verklaring van het regime en de EU is de donatie bedoeld voor de financiering van ‘de gezondheidszorg en het hervormingsplan van het ministerie van Volksgezondheid’.

Gisteren werd ook bekend dat de Arabische Liga het regime 127 miljoen dollar heeft geleend om ‘ de behoeften van het land te voorzien te midden van een wereldwijde coronacrisis’.

Het regime van 1 van de rijkste monarchen ter wereld ligt onder zwaar economische en sociale druk. De zwakke economie van het koninkrijk is hard getroffen door de wereldwijde coronacrisis. Het regime is genoodzaakt miljarden euro’s te lenen om te voorkomen dat de wisselkoers van de dirham instort.

Onder de bevolking groeit de onvrede en frustratie met de dag. Het aantal protesten om voedsel te eisen groeit ook gestaag. De leningen en donaties zijn hard nodig om de druk op het regime tijdelijk te verlichten.

Lees ook:

EU doneert alweer 139 miljoen euro aan Rabat!

EU gaat Rabat financieel helpen in de strijd tegen corona (450 miljoen euro)

Marokko leent ruim 2 miljard om Franse wapens te kopen

Protesten voor voedsel stijgen in het koninkrijk van Mohamed VI

Veertiger overlijdt in rij voor voedselpakket!

Marokko ontvangt 3 miljard dollar lening van IMF

Arabische Liga leent Marokko 127 miljoen dollar

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.