Europarlementariër Tineke Strik stelt Marokkaanse ambassadeur vragen over situatie politieke gevangenen

De Europarlementariër Tineke Strik (Greens/EFA) en lid van ‘Friends of the Rif’ stelde vandaag verschillende kritische vragen aan de Marokkaanse EU-ambassadeur Ahmed Rahhou.

Tineke Strik vroeg ook aan de heer Bulte, ambtenaar verantwoordelijk voor Marokko binnen de EEAS, wat de Europese Unie doet om een einde te maken aan het gebrek van eerlijke processen en de slechte situatie in de gevangenissen.

Hieronder de bijdrage van de Europarlementariër vertaald door FHRO-lid Noureddine Adherbal:

– De toegenomen migratie en de bescherming van deze vluchtelingen.
– COVID 19 subsidies: wat is de status hiervan? In hoeverre zijn deze gebruikt en komt dit ten goede van de verschillende minderheden in het land?
– Marokko kampt met overbevolkte gevangenissen, gedurende deze pandemie. De VN heeft opgeroepen tot de vrijlating van alle politieke en gewetensgevangenen! Wat is het antwoord van Marokko hierop?
– Hongerstaking van Riffijnse activisten uit protest tegen hun erbarmelijke omstandigheden. Hoe kan Marokko ons garanderen dat de Nelson Mandela regels gerespecteerd worden, vooral voor degene die medische hulp nodig hebben?
– Journalisten worden nog steeds de toegang tot Arif geweigerd? Klopt dit, en wanneer worden deze restricties opgeheven?

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.