Europees Parlement wil Marokko veroordelen voor schenden kinderrechten

Als antwoord op het besluit van Mohamed 6 om Ceuta te overstromen met zijn arme onderdanen, willen sommige Europarlementariërs een resolutie die Marokko veroordeelt voor het schenden van de rechten van het kind.

Volgens de Spaanse krant El Confidencial steunt de partij van de Franse president Emmanuel Macron het initiatief. Dat is een klap in het gezicht van Mohamed 6 die altijd beschermd werd door Frankrijk in het Europees Parlement.

De Spaanse media zeggen dat het Europees Parlement Marokko sinds 1997 niet meer heeft veroordeeld. ‘Ook niet in 2017 toen Marokko de Riffijnse opstand neersloeg en ruim 1.400 Riffijnen arresteerde’, voegt El Confidencial toe.

Dezelfde krant merkt op dat: ‘Het Europees Parlement de halve wereld aan de schandpaal heeft genageld vanwege mensenrechtenschendingen, van Saoedi-Arabië tot Israël en Algerije, maar heeft dat sinds 1997 niet meer gedaan met Marokko.’

Deze ontwikkeling in het Europees parlement verklaart het besluit van Mohamed 6 om alle onbegeleide minderjarige Marokkaanse migranten in Europa terug te nemen.

Arif News heeft Noureddine Adherbal van Freedom & Human Rights Organization (FHRO) hierover gevraagd en hij zei het volgende: ‘Voorlopig hebben enkel de verschillende fractievoorzitters zich positief uitgesproken over een mogelijke resolutie tegen Marokko. De Europarlementsleden zelf moeten hierover nog onderhandelen en stemmen. Ik ga ervan uit dat dit tegen volgende week in orde is, en de zoveelste diplomatieke klap voor Marokko alweer een feit.’

Lees ook: 

Amnesty: Marokko speelt met levens van eigen burgers

Chantagepolitiek Mohamed 6 mislukt, Polisario-leider verlaat Spanje

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.